Tracegrow: Kasvukipuja kansainvälisillä markkinoilla

30.10.2023

Tracegrow valmistaa käytetyistä alkaliparistoista luomusertifioituja lannoitteita. Teknologia on globaali innovaatio, joka on patentoitu. Innovaatiosta huolimatta, yrityksen kansainvälistyminen ei ole tapahtunut hetkessä.

Suomalainen kiertotalousyhtiö Tracegrow Oy valmistaa patentoimallaan teknologialla käytetyistä alkaliparistoista luomusertifioituja lannoitteita. Tracegrow’n lannoitetuotteet perustuvat hivenaineiden erottamiseen kierrätetyistä alkaliparistoista sekä teollisuuden sivuvirroista.

Tracegrow’n toimitusjohtaja Kimmo Hyvärisen mukaan yrityksen kansainvälistyminen on vaatinut arvioitua enemmän aikaa ja resursseja erityisesti myynnin ja markkinoinnin osaamisen saralla.

Kasvun ja kansainvälistymisen tueksi Tracegrow otti uuden strategian käyttöön syksyllä 2022. Sen jälkeen yrityksen kaupallisella puolella on ollut uusia avauksia Suomessa ja kansainvälisesti. Avauksia ovat vauhdittaneet yritykseen sijoittanut pääomarahasto Nordic Foodtech VC sekä Kasvu Openin ja Nordean SUPERFINNS-ohjelma. Tracegrow sai ohjelman SUPERFINN of the year 2022 -tittelin.

– Uuden strategian myötä olemme vahvistaneet yrityksen johtoa, myyntitiimiä sekä yrityksen sisäistä markkinointi- ja viestintäosaamista. Osaavan työvoiman palkkaaminen ilmoitusmenettelyn kautta ei sen sijaan ole tuottanut tulosta, sillä emme ole vielä tunnettuja Suomessa tai maailmalla.

Tracegrow on onnistunut löytämään hyviä tekijöitä rekrytointiyritysten kautta. Hyvärinen sanoo, että tätä menettelyä yritys aikoo hyödyntää myös jatkossa.

 

Vastuullisuus on teollisuusyrityksen kilpailuetu

 

Uuden yrityksen on tunnetusti vaikea murtautua vakiintuneille markkinoille. Hyvärisen mukaan esimerkiksi globaalilla lannoitemarkkinalla on muutama iso toimija, joiden kanssa neuvotteleminen vaatii rohkeutta.

– Meillä on kuitenkin selkeä kilpailuetu: Vastuulliset kiertotaloustuotteet, joilla on erittäin alhaiset hiilidioksidipäästöt, ovat ympäristöystävällisen ajattelun ytimessä.

Luomusertifioidut lannoitteet ovat jo saatavilla kansainvälisesti 15 markkinalla ja nyt teknologian edelleen kehittämistä ja kansainvälistymistä kiihdytetään ruokateknologiarahasto Nordic Foodtech VC:n sijoituksella.

Tracegrow’n sijoittaneen Nordic Foodtech VC:n  Mika Kukkurainen tunnistaa yrityksen kaupallisen potentiaalin ja innovaation, jota hän tituleeraa lähes taikuudeksi.

– Kuultuani ensimmäisen kerran ”pattereista luomulannoitteita peltoon”, ajattelin sen olevan jotain insinöörihuumoria, mutta tottahan se oli! Me näemme valtavasti potentiaalia Tracegrow’n teknologiassa, joka mahdollistaa arvokkaiden luonnonvarojen uusintakäytön ja kestävää elinvoimaa muun muassa ruuan alkutuotantoon, Kukkurainen sanoo.

 

Palaa etusivulle
Kimmo Hyvärinen on Tracegrow'n toimitusjohtaja.
Mika Kukkurainen Nordic Foodtech VC:n osakas ja perustaja.