Hetkinen: Vastuullisuus kosmetiikkateollisuudessa

30.10.2023

Hetkisen tuotteisiin käytetään antibakteerista mäntyä kokonaisuutena; puuta, kaarnaa, pihkaa, neulasia ja eteeristä öljyä. Hetkinen käyttää ainoastaan elinkaaren lopussa olevia mäntyjä. Se mahdollistaa yhden puun monipuolisen hyödyntämisen.

Olen aina ollut visionääri ja ideoija, joka tiesi aina haluavansa yrittäjäksi. Vaikka olin aiemmin ravintola-alalla, haaveilin omasta kahvilasta tai ravintolasta, sanoo Hetkisen perustaja ja toimitusjohtaja Mona Isotupa.

Kipinä yrittäjyyteen otti tulta, kun Isotupa toimi myyntipäällikkönä ruotsalaisessa perheyrityksessä, joka myi ergonomiatuotteita yrityksille.

– Sain tarjota hyvinvointia asiakkaille, mutta kun yritys siirsi tuotannon Kiinaan, huomasin tuotteiden laadun heikkenevän. Aloin saada valituksia laadusta, ja päätin, etten voinut enää tukea toimintaa, johon en uskonut. Eräänä päivänä sain idean valmistaa itse puisia ergonomiatuotteita. Halusin tarjota asiakkaille kotimaisia, laadukkaita tuotteita, jotka tuottaisivat hyvinvointia.

 

Designkilpailun voitto oli Hetkisen alku

 

Idean seurauksena Isotupa opiskeli puusepäksi. Tästä päätöksestä alkoi matka, joka vei Isotuvan Finnish Design Shopin muotoilukilpailun voittoon, jonka hän lunasti mäntyhuulivoiteella. Huulivoide ja sen puinen purkki oli tuote, jonka Isotupa ei odottanut menestyvän. Hän uskoi ensisijaisen tuotteensa, ergonomisen jalkatuen vievän hänet voittoon – olivathan ergonomiatuotteet niitä, johon hänen tulevaisuuden suunnitelmansa perustuivat.

– Voitto sai minut keskittymään kosmetiikkaan ja unohtamaan kaiken muun. Tiesin, että tuotteellani oli potentiaalia vastata markkinoiden kysyntään ja tarjota jotain uutta ja erityistä.

Aluksi Isotupa valmisti kosmetiikkatuotteita lähipiirille, jolta hän sai rehellistä palautetta.

– Vaikka minulla ei ollut kemian alan koulutusta, tiesin, etten voisi tulla kosmetiikan valmistajaksi. Siksi aloin verkostoitua ja etsiä oikeita ihmisiä ympärilleni. Olen onnekas löytäessäni huippuosaajia, jotka ovat tuoneet Hetkiselle tärkeää osaamista, erityisesti kosmetiikan formulointiin ja luonnonkosmetiikan ymmärtämiseen liittyen.

 

Vastuullisuus on elämäntapa

 

Suomalainen mänty ja sen vastuullinen käyttö ovat olennainen osa Hetkisen identiteettiä. Isotupa sanookin, että vastuullisuus on Hetkiselle elämäntapa, joka heijastuu kaikkeen, mitä yritys tekee.

– Olemme sitoutuneet vastuulliseen kosmetiikkateollisuuteen, jossa ei anneta turhia lupauksia tuotteista. Kiinnitämme huomiota raaka-ainevalintoihin ja koko tuotantoprosessiin, mikä alkaa puunhankintaketjun valinnoista ja päättyy tuotepakkaukseen. Nämä arvot ovat osa yrityksemme toimintaa sekä yksityiselämääni.

Isotupa ja Hetkisen tiimi uskoo, että yrityksen kilpailuetu syntyy tietotaidosta, jonka avulla yritys voi valmistaa kaikki tuotteet itse. Omavarainen valmistus koskee myös puupakkausten tuotantoa, joka on keskeinen osa Hetkisen tuotteidenidentiteettiä.

– Pyrimme työllistämään suomalaisia puuseppiä ja valvomaan tarkasti puuraaka-aineen laatua ja alkuperää. Tiedämme jokaisen puuraaka-aineemme alkuperän ja ominaisuudet. Tavoitteena on tehdä tuotteet, jotka ovat parempia versioita muista, tarpeellisia ja laadukkaita. Suomalaisen metsän tarjoamat mahdollisuudet ovat valtavat, ja me haluamme löytää ne kaikki.

 

Palaa etusivulle
Mona Isotupa on Hetkisen perustaja ja toimitusjohtaja.